2012. szeptember 23., vasárnap

Amik vótak...


1. Mostanság nagyon sokszor megnéztük Besenyő Pista bácsi a hülyeségről c. eposzát és nagyon sokat nevettünk:

(örök kedvenc a kőolaj-finomító...)
És miközben ezt a videót keresgéltem találtam egy ezt megelőzőt:



ami kevésbé vicces, de azért adódik benne jócskán nevetés-morzsa, amit össze lehet kaparászni. Amitől mi teljesen elpusztultunk, az 7:10-nél kezdődik, az nagyon vicces, nem? De! Igazam van, Négy!!

2. Végre eljutottunk Geres-be, ami egy hatalmas nemzeti park, Portugáliában van a nagy része, de átnyúlik Spanyolországba is. Egy napot autóztunk: fel Ponte de Lima felé, majd keletnek egy hatalmas víztároló mellett, átmentünk Spanyolországba, és onnan kanyarodtunk vissza Peneda-Geres-be. A Portugál határnál van egy gyönyörű vízesés kis lagunákkal, sajnos itt nem lehetett megállni, mert 6 km-en át tilos a nemzeti parkban, sőt még útdíjat is kell fizetni erre a szakaszra.

Ezt teljesítettük egy alvó gyermekkel a hátsó ülésen:

Képeket pedig itt találtok (sajna nincs sok, mert nagyon rossz fényviszonyok voltak így hamar feladtuk a fotózást...)  Geres képek

3. Elvégeztük a baba-masszázs tanfolyamot is, ez Bálint első diplomája... valahol el kell kezdeni.

4. BT 2 hónapos lett szept. 20-án!!! Juhhhhúúú, már elképesztően okos, követi a szemével a mozgó tárgyakat, vagy apa kezét, nézegeti a saját kezét, a "kaiku" mellé csupa egyéb szót nyelvújított és egyre harsányabban kiáltja őket az éterbe, de ami leginkább lett vele az az, hogy van stílusa:


5. Tegnap a beharangozott vihar előtt még gyorsan bííícseltünk egyet Robival és Krisztával (a magyar lány aki előttünk 2 héttel szült és akit a kórházi felkészítőkön ismertünk meg), és igazi felelőtlen szülők módjára pecsenyévé égtünk. Nyugi, a gyermekeket nem érte bántódás, őket gondosan betakargattuk.



Abszolút spontán képek... Mielőtt bicskanyitogatnánk megjegyzem, hogy már itt is orkán és monszun és hideg van...

5 megjegyzés:

  1. az utolso kepen ott az allando kelle'k, talan egy darab João..

    VálaszTörlés
  2. A térkép nagyon precíz, ebben van munka, elismerésem!
    Énekeltétek BT-nek, hogy "Hátsó ülés neked ott van a helyed, tudod hogy hova tegyed az ici-pici kezed?! A cumisüvegre!"?
    A nyakkendős kép nagyon félelmetes!
    Ki sajnálja a napot? Azt mondd, hogy vannak-e már rendes hullámok? :)

    VálaszTörlés
  3. Ez miféle dallam Miköőly pappa???
    Hullámok vannak, de nem Matuban, sajnos értük kell menni... Most Espinhoban voltam, zsíííír volt. Matu 282 fokos (és nem hőmérséklet!!) swellnél működik, ha attól nagyon eltér, nincs értelme kimenni. Amen.

    VálaszTörlés
  4. Ez egy Gangsta Zolee számból van, azt hittem ismered. Az a címe: Keleti oldal, nyugati oldal.

    VálaszTörlés