2012. február 16., csütörtök

Válság portugál módra

Ahelyett, hogy olyan kis gonoszságokat osszak meg, hogy mennyire gyönyörű az idő vagy a tengerpart, kivételesen némi hasznos információt szolgáltatok.
Megfigyelésen alapuló okosság következik.
Képzeljétek, Portugáliában válság van!! Nagy hír ez mindenkinek, különösen, hogy itt kb fél éve kezd ez leesegetni az embereknek. Persze, csak szépen lassan, nem kell azt elkapkodni.
Ami a magyar sajtóban megjelenik az itteni helyzetről, az szerintem elég durva, és ezek alapján jogosan várnánk a totális pánikot. Na ez nincs. Megfejtésem a következő:
Mindenki beszél a válságról, panaszkodnak, hogy ejnye, nincs ez így jól, és jajj ez az év milyen nehéz lesz. Majd snitt. És beszélnek másról, bármi másról, teljesen normális hangon, semmi siránkozás.
Szóval szerintem a különbség az, hogy attól, hogy van ez a helyzet, nem érzdőik az, hogy ez az emberek teljes mentalitását, életkedvét uralná, és mindjárt tömeges öngyilkosság lesz a metrón.
Szerintem ez tökjó.
A másik persze ami jó, amikor nekem kezdenek el rinyálni és megkérdezik, hogy na péééldául nálatok mennyi a minimálbér, mert ugye annál rosszabb nem lehet,mint itt (450EUR körül). A válasz után mindenki jobb kedvű, és érzem, hogy hirtelen meg akarnak hívni egy szelet kenyérre.

Uff.

Na, inkább írjak a Pöttyről,mi?

BRÉKING: nemrég érkezett a hír szerkesztőségünkbe, hogy MA mégsincs válság, kéremszépen. Rémesen rosszul időzítettük ezt a kis beszámolót. Ma MECCS van. Porto - Manchester City, méghozzá kéremszépen, itt a kis gyönyörű városunkban. A férfiak már teljes menetfelszerelésben isszák a sört.

3 megjegyzés:

  1. Azért nem érzik a válságot, mert még nem raktak inkasszót a hitelre vásárolt bömbire. Ha meg majd raknak, anyu kifizeti a kis papagáj Zsuáóknak! :)
    Egyszóval: A portugálok hülyék, ki se szállnak a kocsiból. A focisták meg köcsögök!
    A magyarok királyok, jófejek, nyitottak, kedvesek, optimisták és széles látókörűek. Meg hatalmas a fütykösük, főleg a férfiaknak! És nagyon jól főznek, főleg a buzik.

    VálaszTörlés
  2. Itt valasg van, senki nem akar eskuvoi/ceges videot! Ehenhalunk a nyaron! Szerezzetel melot nekem!

    Schwarci

    VálaszTörlés