2013. július 13., szombat

Peniche és Douro - Júliusi nagykép

Ami még lemaradt:

A portói Sao Joao 7végén eltűntünk a városból, így kimaradtunk a faszénen sütött szardínia és fartúrás (helyi kb. fánk) evéséből és az óriási mulatságból, hogy több ezer emberrel együtt sétálgathassunk a folyóparton miközben egymás fejére ütünk egy gumikalapáccsal. Ehelyett Penicheben töltöttünk két napot. Volt lazulás a hotel medencéjében (persze csak a bentiben, mert a kinti a jó idő ellenére is portugálosan dermesztő volt), majd a bíííícsen, sőt még egy kis szörf is volt. Szombat délután egyedül ugrottam ki, kisebb hullámok voltak Supertubos-on, de azok így is nagyot tudtak ütni. Sajnos a szörfös kamera pont nem ért ide a kiruccanásunk előtt, úh ez a szessön nem lett megörökítve. Másnap eldurvult a helyzet a mádörósönben, mégis bemerészkedtem, kicsit Supertubostól északabbra, nem is vittem egyetlen hullámot sem, de legalább túléltem, az is valami.

A következő hétvégén a Douro mentén autóztunk kb egy órát Robival, sajnos nem találtuk meg a titkos vízparti helyünket (azaz a privát strandunkat), de így is egy kellemes helyen vertünk sátrat, és végre idén ismét gumiruha nélkül is vízbe mehettünk, ami Portugáliában nagy szó...

Bálint mindkét kirándulást élvezte, nagy utazó a kis krapek.

Utazóknak tipp: érdemes tényleg kb egy órát autókázni a Douro mentén, mert sokkal szebb és nyugisabb helyeket találni és a víz is tisztább (igen igen, múlt hétvégén elvégeztük a kontroll kísérletet, 40 fokban autóztunk úgy 20 percet ki a városból és egy kijelölt strandon kötöttünk ki, szerencsére nem voltunk egyedül, a környék összes egyfogú népessége is ott volt, maradtunk is vagy fél órát...)

No, képek:

 Család labdával (Peniche)

 Család óceánnal (Peniche)

  Szupercső (Peniche)

 Rókamanguszták (Peniche)

Elég nagy a nyugi (Douro)

 Pont lecsúsztunk a fehér bálnáról (Douro)

 Hippiskedünk (Douro)

Sziklai béka (Douro)

Elég nagy a nyugi 2 (Douro)

2 megjegyzés:

  1. Az az úszkáló kis pont te vagy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az 5-dik képre gondolsz? Ha igen, az bizony én vónék, a bugyuta tartásomról amit vízben is tudok produkálni könnyen megismerhetsz... :)

      Törlés