2013. május 31., péntek

Azok a boldog szép napok

Előszöris láttam egy cikket az Indexen, hogy 5 évvel ezelőtt mennyivel jobb fejek voltak az emberek otthon a tehes nőkkel. Aztán láttam egy olyat is, hogy melyik éttermekben nem köpnek bele a kajánkba, ha gyerekkel megyünk, végül pedig, visszajött Zsófi, akivel még nem is beszéltem, de azt már tudom, hogy megríkatták otthon és nem a jó értelemben.
Ezért bizonyossággá vált bennem, hogy meg kell örökítenem írásban is a legkedvesebb tapasztalataimat itt, gyermekkel élés terén.

1) A gyerekre MINDENKI mosolyog, dícsérik, udvarolnak neki. Ez azért is jó, mert olyan, mintha rám is mindenki mosolyogna. Fürdőzöm a gyerekre zúduló szeretetben. És amikor azt mondom "mindenki", akkor nem csak az nénikre gondolok, hanem öltönyös férfiak is, gimnazisták, menőcsávók, kislányok és nagylányok, you name it.

2) az úttesten akkor mész át, amikor kedved tartja. Volt az az eset amikor egyszerűen nem kapcsoltunk, hogy miattunk állt meg két sávnyi autó, merthát nekik volt zöld. De semmi felháborodás, kismama ott akar ácsorogni, rendben, akkor továbbmegyünk. Aztán, amikor a zebrán átengedett az úriember és rámdudált, mutogatva, hogy vigyázzak, a belső sávban elég gyorsan jön az autó, amit ő a tükörből figyelt. De megállt az is, persze. A történeti hűség kedvéért meg kell jegyeznem, ha valaki nem áll meg, az biztosan nő.

3) kislány tipeg a megkötözött kutya felé. Mögötte a nagypapája. Kislány talán egy kicsit gyorsabban és közelebb ért a kutyához, mint azt az egyszerű szemlélő jónak látta, de semmi vész mert jön a HŐS, egy "ti meg mi a f*szt akartok" arckifejezéssel közlekedő fiatalmeber, és menet közben félkézzel felemeli a kislányt, mosolyog, leteszi távolabb a kutyától, majd beszáll az örgög honda civicbe.

4) Kérem, a gyerekkel éttermbe menni jó. Mármint, amennyire az éttermeseken múlik. Babakocsival jöttünk, tele van az étterem? Sebaj, megoldjuk. Sír a gyerek? Előfordul, az övé is sírt már életében. Esetleg megpróbálja megvígasztalni. Leesett a cumi? Lemossuk, kigőzöljük. Nincs pelekázó a wc-ben? Tessék csak nyugodtan a várakozásra fenntartott kanapén kicserélni a szaros pelust.

5) orvosnál: fel lehet menni az emeletre, hogy ne kelljen a betegekkel egy váróban tartózkodni.

6) sorbanállás bárhol: sok ember előreenged, vagy nyitnak egy új kasszát, hogy a gyerekkel ne kelljen sokat állni vagy a pénztáros mókázik a gyereknek miközben pakol. 

Cikkünk folyamatosan frissül!

imádatu(n)k tárgya és a naptej



2 megjegyzés:

  1. A magyarok tényleg prosztók? Ez dúrva! Azt látom, hogy Portóban szuper kedvesek, ami elég kúl! :) Csak én nem tudtam, hogy a magyarok gázok. Vagy inkább semlegesek? Vagy gázok? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 'szongyák a magyarok gázok. De nagyjából annyi tapasztatom van ebben, mint neked. :) Csak én már most félek abban az országban!

      Törlés