2013. január 27., vasárnap

KATASZTRÓFA!!!

Legalábbis katasztrófa-közeli állapotok alakultak ki múlt hétvégén. Piros jelzés volt egész Portugáliában, mert elért minket egy nagyobbacska vihar, 100 km/h sebességű széllökésekkel. Na mi erről nem sokat tudtunk, csak annyit hogy nagy lesz a szél, de hogy mennyire... Kiálltunk a garázsból ügyesen, merthogy természetesen egy baba-boltba igyekeztünk, és az első dolog ami feltűnt az az volt, hogy az összes szelektív konténer fel volt borulva. Jó hát ez még belefér, aztán mint valami buta amerikai filmben 50 méteren belül keresztben átgurult előttünk egy kuka, hmmm, mondjuk ilyet még nem láttam, majd szemben megállt az út közepén. Ok, mentünk tovább. Aztán egymás után pillantottuk meg a kidőlt fákat, elborult hirdetőtáblákat (mármint az alumínium vázasokat). A parkolóban a fák alatt sem állt sok autó, ami meg igen, az általában egy kidőlt fa martaléka lett. Igazából elég szomorú (és kicsit félelmetes) volt látni a sok beton talapzatból kiszakadt fát, meg egy csomó széttört óceánparti bokrot, eléggé átrendezte a vihar a tájat.

Aztán itthon lecsekkoltam, hogy mekkora is egy hurrikán, pl. a Sandy 175 km/h-ás szélvihar volt. Azért azt elképzelni is rossz ezek után.

Egy kis illusztráció (a botanikus kertben is volt tájrendészet):


De nyugi, a héten visszaállt a szokásos enyhe szél melletti monszun, úgyhogy megy minden a régiben. Sőt, egy nap erejéig még a nap is kisütött és megmutatta a jobbik önmagát kicsiny városunk:


3 megjegyzés:

  1. Atom a kati! Az elborult hirdetőtáblákról nincs fotó? Iszonyú viccesnek képzelem el, ahogy egy hirdetőtábla magából kikelve üvöltözik az utcán, aztán lehugyozik egy rendőrautót! :))

    VálaszTörlés
  2. Micsoda félreértés, jajj Miklós, az elborult hirdetőtáblát nem ÚGY értettem, hanem hogy a szél kitörte és eldőlt. Jajj hát milyen félreérthetően fogalmaztam, jajj hát. Most már érted?

    VálaszTörlés
  3. DE! Úgy értetted! Úgy sokkal jobb!

    VálaszTörlés