2013. február 10., vasárnap

Philadelphia, 2013 Feb. 1-6

Miután megnéztem a két a.l.a.p. filmet Phillyről/ből (meglepően a Philadelphia c. darabra és talán kevésbé meglepően a Rocky c. eposzra gondolok) és meghallgattam a Streets of Philadelphia c. számot, gondoltam ez csuda jó hely lehet, mindegyik olyan felemelő és színes. No hát nem is csalatkoztam, tényleg elképesztően szép heyről van szó. NOOOT!! Az üzleti negyedben van pár magas épület, de amúgy kb szürkés barna bérházak vannak mindenhol, ált. kevéssé jól szituált emberekkel, akiknek a 90 %-a öööö afroamerikai származású, akik vagy a terek mellett bandáznak, vagy a McDonalds-ben ejtőznek, nos róluk kevés fotót készítettem, szám szerint 0-át!! Nagyon sok a lecsúszott hajléktalan is, akik a cumóikkal megpakoltan nagyjából négy kabátba burkolózva keringenek a városban, hogy túléljék az akkor épp mínusz 10 fokot (némi windchill-el megfejelve). Még ez a gyönyörű LOVE szobrocska (fröccsöntött műanyagból némi alumínium vázon) sem teszi a helyet sokkal vonzóbbá, bár minden képeslapon ott figyel:


Pozitívumok: láttunk fehérfejű sast (ami a címeren is figyel) a város felett, felrohantunk a Rocky lépcsőn, nem fagytunk meg a konferencia végére sem, rengeteget/jókat kajáltunk a burgertől a kínaiig, mindenki ismét nagyon kedves volt. Néha a hotelben volt INGYEN forró alma cider és cookie, juhhhúúú :)

Kúúúltúra: kiderült, hogy az amerikai történelem valahol itt gyökerezik. Itt van ti. az Independence Park, aminek része az Independence Hall, itt írták alá a függetlenségi nyilatkozatot, itt nevezték ki a katonaság parancsnokának George Washingtont, ez vagy a mellette lévő épület szolgált az első elnöki rezidenciaként, innen indult Benjamin Franklin stb stb. Más: a Barnes Foundation jóvoltából egy óriási gyűjtemény is van itt francia (főleg) impresszionistákból. Szintén, állítólag a mellette lévő kis épületben van a világ legnagyobb kollekciója Rodin szobrokból (értsd több, mint a párizsi Rodin múzeumban). Az utóbbiakban nyilván nem voltam, mit csináltam volna ott, a büfé állítólag nem egy nagy durranás...

Ha érdekel, képeket itt találsz:

Philly 2013 képek


4 megjegyzés:

  1. "Independence Park, aminek része az Independence Hall" - befért volna a harmadiknak a Declaration of Independence nem csak magyarúl :)
    A sas szabadon szállt, mint a madár? Az állat lehetett! Szó szerint is! :)

    VálaszTörlés
  2. Ja ja szabadon szállt mint a sas, azaz a sasmadár, ami egy állat, a sasmadárállat.

    VálaszTörlés
  3. Ácsi-ácsi, és a neked lőtt fotó eredetijét fel sem kutattad???
    http://megintuton2011.blogspot.com.es/search/label/philadelphia

    VálaszTörlés
  4. Dehogynem!!!! Csak nem raktam ki róla képet, a copyright miatt... :)

    VálaszTörlés