2012. december 1., szombat

Hogy miért NEM vásárolok többé kínaiban???

Elmondom emitten kérem.

3, azaz három terméket terveztem vásárolni a kínaiban, be is mentem egy közelibe. Semmi extravagáns cucc, alap háztartási kellékek. Egy csomag írható dvd, esernyő és cipőkanál voltak a tervezett áruk. Nos, az ernyővel kezdtem, le is emeltem egyet, kihúzom, hát pákk már a kezemben két különálló darabra esett szét, hmmm gondoltam ez nem jó jel, egy drágábbi kategóriából vettem egyet, ez a boltban működött.

Cipőkanál. Ez egy fröccsönött műanyag lap praktikusan, nem is kell hogy ennél sokkal többet tudjon, de legalább egy darabban maradhatna mondjuk lét napnál többet. Sajnos a mienkkel ez nem így alakult... Hmmm.

DVD. Vettem egy csomag orizsinál Verbatim írható dvd-t. Otthon videókat vágtam, pepecül megcsináltam a menüt, mindent, ki is írtam egy verziót (kicsit meglepett, hogy az írási folyamat úgy 4-5 ÓRÁT!! vett igénybe, de gondoltam ez biztos a Hádé miatt van). Aztán megpróbáltam lejátszani ugyanazzal a laptoppal amivel kiírtam, kkkrrrrr gggrrrrr, zörög, krákog, semmi. Nem nyitja meg semmilyen program. Hmmm. Kiírtam mégegyet, ismét 4-5 óra, krákogás, semmi. Hmmm, kiírtam egy másik menüszerkesztő/író programmal, 4-5 óra bla bla bla, semmi. Megpróbáltam lejátszani másik gépen is, semmi. Gondoltam, hát a Verbatim elvileg nem egy rossz márka, de próbáljunk ki most egy másikat, amit nem a kínaiban veszek. Nem fogjátok elhinni, a projekt sikeresen zárult, kb negyed óra alatt kiírtam a videót és sikeresen le tudtam játszani. Ennyit az orizsinál kínai Verbatimról.

Hőmérő. Mostanság nagyon változékony az idő errefelé, és néha ugyanolyan naposnak látszó idő esetén kb 7 fok van kint, máskor pedig 16, és ezt hőmérsékleti információra süket szemeim (szinesztézia, csak szólok) nem képesek megkülönböztetni. Gondoltam egy kis digitális autós hőmérő segít majd eligazodni ebben. A kínaiban digitálist nem találtam, de ajánlottak egy fém spirálost, ami állítólag tö-kké-le-tess. Oké, a boltban kb 22 fokot mutatott, az úgy reálisnak tűnt, így belevágtam. Fel is szereltem ügyesen (kínai öntapadóóssss csoda) a mosókonyhába. Reggel kíváncsian mentem csekkolni mit mutat okos kis ketyerém, és láss csodát, az érzékeny szerkezet azonnal kimutatta hogy beköszöntött a nyár, ti. 30 fokot mutatott!!! Hmmm, kicsit csodálkoztam, lévén tegnap még egy pulcsi-kabát kombó mellett is kicsit csípősnek éreztem a levegőt, de hát mit lehet tenni, megragadtam a strandpapucsot, a boardshortomat meg egy trikót és így mentem dolgozni.... Peeeeersze, hogy neeeeem, hát ilyen butus azért nem vagyok, csak konstatáltam, hogy a direkt napfény kicsit eltolja a kínai barátunk által bevállalt értéket, ami egy kizárólag keleti ablakokkal bíró lakás és egy nagy általánosságban napos ország párosítása esetén egy igencsak nem kívánt mellékhatás.

Ezek után kifakadtam a kollegáknak ebédnél, hogy ezt nem is hiszem el, mire mindenki azonnal sztorizni kezdett a saját kínai csodáiról. Elképesztő és egyben tanulságos ebéd volt, de már így is rendkívül hosszú ez a bejegyzés, ezért nem listázom itt a többi fenomenális cuccot, de egy mellett egyszerűen nem tudok elmenni anélkül hogy idehozzam. Ez kérem szépen a kínai gumipók. A többünk által ismert rögzítésre használt cucc tökéletes mása, csíkos, színes, szépen feltekerve lefóliázott csomagolásban, egyedüli váratlan fícsöre kibontás után, hogy nyúlásra képtelen!!! Ez kész, ezen még napokig röhögtem amikor eszembe jutott, a kínai kötélpók...

Tudom tudom, éberebb versenyzők kiszúrhatták, hogy az ernyőre nem terelődött vissza a szó, nos igen, eleddig eme becses darab nem került elő a táskámból, de egy kollegám már biztosított, hogy a harmadik használatnál a gomb megnyomásakor, mintegy katapultáni fogja az ernyőt a nyélről. Meglátjuk...

Mindenesetre az biztos, hogy én a kínai bolttal ezentúl nem próbálkozom.

2 megjegyzés:

  1. Mikor elkezdted leírni, hogy a harmadik dolog sem működött, de te azért visszamentél a hőmérőért, pont azt akartam írni, hogy "Vadász, vadász... szerintem te...."

    VálaszTörlés
  2. Félreérted, a három dolgot egyidőben vásároltam meg, mit sem tudva azok minőségéről. A sokk érkezett lépésenként...

    VálaszTörlés