2012. október 11., csütörtök

VDC - 2012-10-05

Itt az október 5. hálidéj, mert az a köztársaság kikiáltásának ünnepe (asszem...), így szabin voltam ismét. Ennek köszönhetően a hétvégi események közé tartozik az is, hogy pénteken ellátogattunk Viana do Castelo-ba, ami kb. 70 km-re északra van Portótól. Voltunk már errefelé párszor, de akkor csak a bííícsen szörfözni, most városnéztünk is.


Egy domb tetején található az itteni bazilika, aminek érdekessége, hogy négyzet alapterületű, ettől olyan vicces lesz, kb, mint egy kocka, nagy rózsaablakokkal.


Gasztroblog révén a legfontosabb közlendőm, hogy állítólag a hely specialitása az arroz de sarrabulho, ami lényegében véres rizs, és mellé általában a rojoes nevű főkaját eszik, amiben a vékonybéltől a sült vérig minden van, így szerencsére sokat nem kellett gondolkodnunk az ebéd kiválasztásakor, pooooontosan, a helyi (egyébként tök igényes) kínaiban rendeltünk bambuszos csirkét...

Ebéd után séta a parton, a dűnék között:
 

További képek itten leledzenek: Viana-do-Castelo képek

3 megjegyzés:

  1. huuuu, hihetetlen, hogy milyen jo idotok van meg most is!! vagy elkepeszto jol birjatok a hideget, es -5 fokban is rovidgatyoban toljatok :))

    nem csodalom, hogy inkabb Portugaliat valasztottatok: belgiumban ha jol remlik juliusban hordtam utoljara rovidgatyot - most pedig mar a sielos polar cuccaimat hordom, ha kimozdulok a hazbol :)

    VálaszTörlés
  2. :)))
    Sajnos mostanság ide is beütött a szuper belga idő :( Az itteni tél azért felveszi a versenyt az ottani ööööö 1 évszakkal... :) Azért hál'istennek itt télen is kevesebb marokkói akar megkéselni... ;-)

    VálaszTörlés
  3. :) meg nem talalkoztal a helyi sracokkal? biztos sose mozdulsz ki otthonrol, csak ulsz a kanapenb egesz nap. pedig 1-2 bacardi kolara neha erdemes lenne lenezni a belvarosban, azt mondjak vannak arrafele egesz jo helyek is...
    egyebkent neha tenyleg kokemeny a brusszeli metro, plane hetkoznap: megyek est vissza partyzni 10 korul, mogottem fuveznek, elottem cigiznek, es csak en vagy feher ember. es a franciajukat meg mindig nem ertem :)

    VálaszTörlés